La gastronomía complementaria

Tesoros dulces y salados

Más Gastronomía

La anchoa o el bonito tienen costeras muy cortas, pero son siempre imprescindibles en nuestra cocina. Las conservas artesanales, originadas en cada puerto para suplir el déficit estacional, evolucionaron hacia las marcas de hoy, aún artesanales pero tecnificadas en el envasado.

  •  

Kontserbak

Gure kostaldera hurbildu eta zentzumenentzako esperientzia ahantzezina gozatu Kantauri itsasoaren ondoan.

Kontserba-industriak Gipuzkoako kostaldean izan duen historia polita ezagutu, eta zuku guztia atera. Merezi du eta!

 

Txokolatea

Gipuzkoak txokolate tradizio handia izan du aspaldidanik.

Europan sartu zutenetik, laster ikasi zituzten hori prestatzeko teknikak, eta oraindik ere arbasoen jarduera eta tradizioari eusten dioten txokolate enpresak sortu zituzten. Txokolatearen sekretuak ezagut itzazu, ahalik eta modurik onenean, egiten ikasiz eta dastatuz alegia. Horretarako hiru aukera eskaintzen dizkizugu, tentazio gozo horretan murgildu zaitezen.